DETAILS, FICTION AND مزاج

Details, Fiction and مزاج

Details, Fiction and مزاج

Blog Article

از جمله مشخصات ظاهری افراد با مزاج گرم و خشک، داشتن مفاصل درشت و محکم، پوست خشک، چشمانی درشت، موهای زبر و کم پشت است. از صفات رفتاری و شخصیتی آن‌ها باید به زیرکی، سخاوتمند بودن، رک گویی، حافظه قوی، عاطفی بودن و اشتهای خوب اشاره کرد.

بلغمی‌ها را می‌توان با ویژگی‌های ظاهری زیر تشخیص داد:

افراد دارای مزاج سرد و تر، باید غذاهای گرم و همچنین خشک بیشتر مصرف کنند. آویشن، بادام کوهی، اسطوخودوس، بادمجان، پیاز و پسته برای این افراد بسیار مناسب است.

مصرف برنج سفید، قارچ، پیاز، بامیه، سبزیجات، زرشک، آلو، اسفناج، پرتقال و… نیز برای صفراوی‌ها مناسب است و مصرف مایعات هم باید بیشتر باشد. در مقابل، صفراوی‌ها بهتر است از مصرف برخی اقلام خوراکی پرهیز نمایند. برای مثال علی‌رغم اینکه توصیه به مصرف مایعات نمودیم، مصرف نوشیدنی‌های گازدار برای این افراد مضر است.

عدم تمرکز و فراموشی هم به‌وفور در بلغمی‌ها دیده می‌شود.

حالا اگر هر کدام از این اعضا با تاثیر گرفتن از عوامل مختلف دچار تغییر مزاج شود، در عملکرد و فعالیت آن ها مشکل به وجود می آید و سلامت بدن را به خطر می اندازد.

سبزیجات: کاهو، بادمجان، گل کلم، قارچ، کلم و گوجه‌فرنگی

دکتر خیراندیش یکی از متخصصان مطرح طب سنتی می گوید: هر چیزی از حیوانات و گیاهان و فصل ها گرفته تا ساعت های شبانه روز، سن و سال، مزه ها و جنسیت و حتی مکان ها و اعضای بدن، مزاج مزاج شان با یک دیگر متفاوت است. به عنوان مثال:

مزاج صفراوی را به عنوان طبع گرم و خشک هم می‌شناسند. این دسته از افراد تعداد کمی از اجتماع را به خود اختصاص می‌دهند. آن‌ها در ارتباطات اجتماعی خود عملکردی قوی دارند و خیلی راحت می‌توانند با دیگران رابطه برقرار کنند.

افراد دارای مزاج سرد و تر استخوان‌بندی درشتی دارند و استعداد چاقی در آن‌ها زیاد است.

برای سلامت بیشتر بدن، افراد باید غذاهایی مصرف کنند که در نقطه مقابل مزاج آن‌ها قرار دارد تا تعادل در طبع آن‌ها ایجاد شود.

از نظر طب سنتی، شناخت مزاج اهمیت زیادی دارد؛ چراکه رژیم غذایی و سبک زندگی مناسب افراد را تعیین می‌کند. حتی گفته می‌شود که احتمال ابتلا به بیماری‌ها در مزاج‌های مختلف، یکسان نیست.

سبزیجات: کرفس، هویج، تربچه، تره فرنگی و سبزی‌ها (نعنا، جعفری، شوید، ترخون و ریحان)

بین تمام فاکتورهای تاثیرگذار بر مزاج، رژیم غذایی ساده‌ترین و موثرترین عامل در خلط و طبع است.

Report this page